zaterdag 27 april 2013

Toch contract voor dopingzondaar Di Luca

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Danilo di Luca heeft alsnog een ploeg gevonden. De 37-jarige Italiaanse wielrenner heeft een contract getekend bij het continentale team Vini Fantini-Selle Italia. Hij debuteert zaterdag al voor zijn nieuwe ploeg in de GP Larciano.

Di Luca reed vorig seizoen voor Aqua & Sapone, maar kreeg geen nieuwe verbintenis. Hij won in 2007 de Ronde van Italië en werd twee jaar later tweede. Dat laatste resultaat in de Giro bleef door een dopingaffaire niet in de boeken staan.

Di Luca bekende het gebruik van cera, de derde generatie epo, en werd als dank voor zijn medewerking niet voor 2 jaar maar voor 9 maanden geschorst. De voormalig winnaar van onder meer de Amstel Gold Race maakte zijn rentree in het peloton in dienst van Katoesja.