zondag 20 oktober 2013

Op zoek naar Italie: Sardijnse Barolo wijn

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Barolo wijn uit Luras. Dat klinkt als een tegenstelling. Hoe kan de exclusieve en dure Barolo wijn uit Piemonte geproduceerd worden in de Sardijnse provincie Gallura? Dat kan omdat ongeveer 160 jaar geleden generaal Alfonso La Marmora de heveuls van Luras zag en dacht: “Dit lijken de heuvels van Piemonte wel!” De Nebbiolo druif waarmee de Barolo wijn gemaakt wordt groeit alleen onder specifieke omstandigheden. Belangrijke factoren zijn de hoogte van de heuvels en de grondsoort. Marmora had goed gezien dat het gebied rondom Luras geschikt is voor het verbouwen van de Nebbiolo en hij besloot de druif te importeren. Sindsdien wordt er in de omgeving van Luras “Barolo” wijn geproduceerd.

See on opzoeknaaritalie.blogspot.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/64556158975