In Mantova en omstreken proeven we de echte tortelli con la zucca, tortelli gevuld met pompoen, amaretti en mostarda. Op Ciao tutti het originele recept!
In deze tijd van het jaar kun je geen osteria of trattoria in Mantova en omgeving bezoeken, of er staan tortelli con la zucca op de kaart. We proefden dan ook veelvuldig van deze pasta gevuld met pompoen en een aantal bijzondere ingrediënten (die we verderop onthullen).
De eerste kennismaking met deze specialiteit was bij Ristorante Locanda Vittoria in Pozzolo sul Mincio. Chef-kok Nicola verraste ons eerst met salame mantovana en polenta en vervolgens met twee soorten tortelli met pompoen: eentje met boter en salie, en de ander met tomatensaus en salsiccia. Beide om je vingers bij af te likken en zo lekker dat er eigenlijk geen plaats meer was voor de tiramisù. We zwichtten echter toch, en gelukkig maar, want het was een van de lekkerste versies die we ooit aten…
See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/65317565750