donderdag 7 november 2013

Barbera van Dam brengt de Italiaanse koffie vanuit Venetië naar ons land | De Stem van Dordt

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



DORDRECHT - Er is steeds meer vraag naar kwaliteits koffie. Vooral koffie uit Italië wordt steeds meer populair. De Dordtse Barbera van Dam merkt het aan de snel toenemende vraag. Want zij is sinds anderhalf jaar importeur van het koffiemerk Goppion Caffe.




“Tegenwoordig zijn de espresso machines met verse koffiebonen enorm in trek. Dus dat de koffiebonen in de machine gemalen worden. Daar is enorm veel vraag naar”, zegt Barbera van Dam. Zij is nu de exclusieve importeur van dit koffiemerk in de gehele Benelux. Zowel voor horeca, bedrijven als particulieren. In Dordrecht heeft zij al splinternieuwe koffiemachines geleverd aan lunchroom Coffeelicious en de populaire restaurants Eataly, Steekproef en DeliCees.

Barbera van Dam gaat met haar gezin al vele jaren op vakantie in de buurt van Venetië. In het gebied tussen Triëste en Venetië is Goppion Cafe al generaties lang de absolute marktleider. “Koffie is in Italië natuurlijk een manier van leven. En vooral in dat gebied is het economisch gezien altijd van belang geweest en ook een stuk cultuur. Dat is het al eeuwenlang. Vroeger kwamen de ongebrande koffiebonen vanuit Zuid-Amerika in de haven van Venetië terecht. De eerste keus was dus altijd voor de koffiebranders in dat gebied. Dat is altijd zo gebleven en daarom heeft de koffie in Noord-Italië zo’n uitstekende kwaliteit”, zegt zij.




See on deweekkrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/66264388568