dinsdag 24 december 2013

Een Italiaans geïnspireerd Kerstdiner | etenenzo

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenHet ideale Kerstdiner is niet alleen feestelijk en lekker, maar ook maakbaar. Waarom zou je je een menu op de hals halen waarvoor je eerst twee dagen boodschappen moet doen en daarna nog eens twee dagen in de keuken staat om vervolgens volkomen afgepeigerd aan tafel te zitten, te moe en te paniekerig om te genieten van het gezelschap waarvoor je al die moeite hebt gedaan? Waar gaat het nu eigenlijk om? Om het samenzijn, toch?


Juist. Daarom heb ik mij voor dit Kerstdiner laten inspireren door de Italiaanse keuken. Italianen zijn ontzettend goed inmangiarbene. Hoewel ze er oeverloos over kunnen ouwehoeren, maken ze hun gerechten nooit nodeloos gecompliceerd. Geen ingewikkelde recepten dus dit jaar. Geen gefrutsel met garneringen. Geen last-minute stress. Gewoon grote schalen op tafel en genieten. Van het eten én van elkaar.


Alle recepten zijn bedoeld voor 8 personen, maar waarschijnlijker is dat je hiermee genoeg zult hebben voor minstens 10 mensen. Dat ligt een beetje aan de gemiddelde eetlust en of er kinderen bij zijn. Maar wat maakt het uit als je iets overhoudt? De volgende dag smaken de kliekjes zo mogelijk nog beter.
See on etenenzo.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/70986646221