Produceerde het land van januari tot en met augustus 2012 nog ruim 80.000 ton kalfsvlees (0-8 maanden). Dit jaar is de productie volgens Europese cijfers over dezelfde periode teruggelopen tot iets meer dan 60.000 ton. Een kwart van de productie is hiermee weggevaagd.
Volgens marktdeskundigen betreft het vooral kleine vleeskalverhouderijen die failliet zijn gegaan. De grotere integraties hebben de dans tot nu toe kunnen ontspringen. Italiaanse vleeskalverhouderijen hebben een relatief hoge kostprijs terwijl de vleesprijs de laatste jaren achterblijft ten opzichte van andere kalfsvleeslanden.
In 1995 produceerden de Italiaanse vleeskalverhouderij nog 182.000 ton kalfsvlees. In 2009 was hier nog 120.000 ton van over. Als de tendens van dit jaar zich doorzet, zakt de kalfsvleesproductie in 2013 onder de 100.000 ton. Daarmee is de productie ten opzichte van twintig jaar geleden gehalveerd.
See on dekalverhouder.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/68772190457