dinsdag 15 april 2014

Luca Capilungo. De zoete kunst van Lecce

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Op reis door het prachtige Puglia maak ik in Lecce kennis met Luca Capilungo, die als meesterpatissier in heel Puglia beroemd is. In de Pasticceria Luca Capilungo vervaardigen Luca en zijn team iedere dag de heerlijkste traditionele zoetigheden die een lust zijn voor het oog. De bekendste zijn wel de beroemde Pasticiotto Leccese en de heerlijke Torta Chantilly. Luca vertelt vol passie hoe hij in zijn patisserie op zoek gaat naar nieuwe smaken en recepten om specialiteiten van verfijnde schoonheid te creëren, zonder af te wijken van de eeuwenoude tradities van de streek, en verklapt uiteindelijk zelfs het recept van zijn favoriete zoetigheid.

See on italieuitgelicht.nl




via Tumblr http://bit.ly/1iR8Xlr