See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia
In de stad Alba in het noordwesten van Italië wordt vandaag met concerten, parades en proeverijen de gevierd dat daar een halve eeuw geleden de chocopasta van Nutella werd geboren. Het heeft de familie Ferrero geen windeieren gelegd.De geschiedenis van Nutella begon nochtans in de schaarste van net na de Tweede Wereldoorlog en kwam min of meer per ongeluk tot stand. De banketbakker Pietro Ferrero produceerde toen een mix van hazelnootjes, kokosboter en cacaopoeder. In de hete zomer van 1949 ontdekten zijn medewerkers dat dat product gesmolten was, maar nog altijd lekker smaakte en bovendien eenvoudig te smeren was op de boterham.Het smeerbare product kwam op de lokale markt als “Supercrema”, maar die naam botste met de Italiaanse wetgeving en toen het bedrijf Ferrero de chocopasta wou exporteren naar Duitsland en Frankrijk moest er een andere naam verzonnen worden.Zo ontstond in 1964 “Nutella”, een samentrekking van “nut” (Engels voor noot) en het vrouwelijke suffix “ella”. Drie generaties later is Ferrero nog altijd een familiebedrijf en bezit het wereldwijd elf fabrieken. Jaarlijks wordt daar 365.000 ton Nutella geproduceerd.De familie van stichter Ferrero heeft nog altijd de touwtjes in handen en is met een vermogen van 14,9 miljard euro een van de rijkste in Italië. De groep Ferrero telt naast Nutella ook de merknamen Kinder, Ferrero Rocher en Mon Chéri. De groep heeft een zakencijfer van 8 miljard euro en heeft 22.000 mensen in dienst.
See on deredactie.be
via Tumblr http://bit.ly/S66nCh