dinsdag 15 juli 2014

Tirendo presenteert cult auto's - Ferrari Enzo | TirendoTirendo geeft informatie over de Ferrari Enzo. De mooie Italiaanse sportauto van Ferrari is sinds de bouw een cult auto.
De Ferrari Enzo is een sportwagen van de Italiaanse autofabrikant Ferrari, die werd ontwikkeld gedurende de jaren 2002 tot en met 2004. Een prachtige en een van de meest bekende en gewilde Ferrari’s. Met zijn 660 pk, -, was hij de snelste Ferrari waarmee men de openbare weg op mocht. De auto is vernoemd naar de Ferrari oprichter Enzo Ferrari. Deze supercar werd slechts 349 keer gebouwd en is ontworpen door Ken Okuyama van het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina.
Tijdens de verkoop moest de koper een bedrag van € 662.000, – betalen om tot de kring van trotse eigenaars van de Enzo toe te treden. Echter, dit kon niet zomaar door binnen te lopen bij de dichtstbijzijnde Ferrari dealer, maar verliep via een selectie. Ferrari stuurde namelijk de uitnodiging om de Enzo te kopen enkel naar de meest loyale en langst bestaande klanten. Op deze manier verkocht Ferrari al haar modellen.
See on tirendo.nl

via Tumblr http://bit.ly/1ksyB1D