dinsdag 25 november 2014

Culinaire hotspots in Zuid-Tirol

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De Italiaanse wintersportregio Zuid-Tirol is een walhalla voor foodies. Naast spectaculaire pistes en de indrukwekkende Dolomieten, kun je in deze regio namelijk genieten van culinaire hoogstandjes. Wat de Zuid-Tiroolse keuken zo bijzonder maakt is de combinatie van Italiaanse en alpine gerechten. Op de menukaart staan pasta’s gebroederlijk naast knödel en apfelstrudel. De regio telt maar liefst 19 sterrenrestaurants met een totaal van 22 Michelinsterren. Van heel Italië heeft de regio Zuid-Tirol de meeste sterren ten opzichte van het aantal inwoners (500.000). Mocht je deze winter afreizen naar Zuid-Tirol dan hebben wij alvast een paar culinaire hotspots voor je op een rij gezet:

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1vabsIL