maandag 15 december 2014

Milano, ti amo!- De Smaak van ItaliëJe moet Milaan niet bekijken, je moet Milaan ervaren, voelen, beleven. Gegarandeerd dat je dan nog niet eens aan vier dagen genoeg hebt.
Op één of andere manier lijkt het wel alsof mensen een haat-liefde relatie hebben met Milaan. Je houdt van die stad of je houdt er niet van. Zoiets. Verder heb je ook nog mensen die doodleuk roepen dat je Milaan in een dag of zo wel gezien hebt. Geen idee hoe zoiets kan: Milaan is zoveel meer dan alleen de Duomo, de Scala en een overdekt winkelcentrum. Je moet Milaan niet bekijken, je moet Milaan ervaren, voelen, beleven. Gegarandeerd dat je dan nog niet eens aan vier dagen genoeg hebt.
Ik snap goed dat als je Toscane gewend bent, je even moet wennen aan Milaan. Het is anders, meer westers zeg maar. Verder heeft Milaan veel meer modernere gebouwen dan zo ongeveer heel Italië bij elkaar (erfenis nog van de vele bombardementen) en is de stad zo’n beetje de meest multi-culti van alle steden van onze favoriete laars. En juist daarom moet je Milaan niet gaan bekijken. Je moet Milaan ontdekken en beleven. Natuurlijk moet iedere zichzelf respecterende toerist een selfie maken met de schitterende Duomo op de achtergrond, een paar uur uittrekken om lekker langs de vele boetiekjes te slenteren van la Galleria Vittorio Emanuele II en hoort een kiekje van la Scala tot het foto-arsenaal. Als dat gebeurd is, kan het ontdekken beginnen. Maak daarbij trouwens maar gerust gebruik van de metro. Het systeem is erg eenvoudig en als je weet dat Milaan uit 9 zones bestaat, weet je ook hoeveel zones je aan de kassa moet afrekenen. Vergeet niet om naast il Duomo ook het klooster Santa Maria delle Grazie te bezoeken. Aan de buitenkant is het een ‘dertien in het dozijn’ klooster, van binnen weet je niet wat je ziet. Simpelweg schitterend! In datzelfde klooster hangt overigens ook da Vinci’s ‘Het Laatste Avondmaal’. Als u dat wil gaan bewonderen, is het aan te raden zo’n twee weken van tevoren online een toegangsticket te reserveren. Het is maar dat u het weet.
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/12Ts4dT