dinsdag 2 juni 2015

Fiori di zucca – een Romeins verjaardagscadeau | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Goed nieuws voor iedereen die binnenkort zelf een bordje fiori di zucca wil maken: het recept van de marktkoopman voor de vulling is volgens Liana, de eigenaresse van het appartement, niet zo uniek als hij me wilde doen geloven. In Rome worden courgettebloemen al sinds mensenheugenis op deze manier gevuld. De bereidingswijze waarvan de marktkoopman mij deelgenoot maakte zou ontstaan zijn in het oude getto van Rome. In Uit eten in Rome (dat helaas alleen nog tweedehands verkrijgbaar is) staat een recept dat de woorden van de Romeinse marktkoopman nauw benadert. Zo kunnen jullie op afstand meegenieten van dit goed bewaarde geheim uit de Romeinse keuken.
See on ciaotutti.nl



via Tumblr http://bit.ly/1QlnUNM