vrijdag 30 oktober 2015

Nederlanders verkopen bedorven eten in Milaan


Hygiëne-inspecteurs hebben tientallen kilo’s bedorven vlees aangetroffen in het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling Expo 2015 in Milaan. Ook werd er brood in vuilniszakken bewaard.

De Nederlanders hebben een boete van 3000 euro gekregen van de Italiaanse voedsel- en warenautoriteit. Dit meldt de krant la Repubblica.


Een Italiaans gezin dat misselijk was geworden nadat het bij de Nederlanders had gegeten, had dat gemeld bij de GGD.Street food


De Nederlanders die het zogenoemde ‘street food’ verkopen bij het Nederlandse paviljoen, hebben toegegeven dat zij in de fout zijn gegaan en zijn bereid de boete te betalen, aldus de Italiaanse politie.

Voeding en alles wat daarmee samenhangt is het centrale thema van de World Expo Milaan 2015, die loopt van 1 mei tot en met 31 oktober. ,,Op ons paviljoen is rondom het thema Feeding the Planet, Energy for Life veel aandacht besteed aan de onderwerpen: agrarische sector, tuinbouw, water en logistiek’’, aldus het Nederlandse paviljoen op zijn website.


See on rtlnieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Hg30Md