dinsdag 25 oktober 2016

‘Route Giro 2017 uitgelekt’ | WielerFlits


Hoewel het parcours van de Giro d'Italia 2017 pas aanstaande dinsdag officieel wereldkundig gemaakt wordt, is de route voor de komende editie enkele dagen voor de presentatie al grotendeels uitgelekt. La Corsa Rosa viert in 2017 zijn honderdste verjaardag en blijft daarom volledig in Italië.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de Ronde van Italië vanaf vrijdag 5 mei start met drie dagen op het eiland Sardinië. Na een verplaatsing naar Sicilië volgt een bergrit met aankomst op de vulkaan Etna.

Op zondag wacht in de Abruzzen een aankomst bovenop in Passolanciano (Blockhaus), waarna de renners mogen genieten van een rustdag. De dag erna staat er een lange tijdrit in de regio Umbrië gepland. Op zaterdag starten de renners in Castellania (de geboorteplaats van Fausto Coppi) om vervolgens te eindigen in Oropa, waar in het verleden Marco Pantani (1999) en Enrico Battaglin (2014) zegevierden. Daags voor de rustdag wacht een etappe naar Bergamo, die grotendeels over de wegen van de Ronde van Lombardije voert.

De slotweek begint met een dubbele beklimming van de Stelvio, in een rit waar ook de Mortirolo beklommen moet worden. In de Dolomieten wacht een etappe over de Pordoi, Falzarego en Erbe met aankomst in Ortisei. De regio’s Friuli en Veneto zijn het decor van bergetappes naar Piancavallo (met de beklimming van de Monte Grappa) en Asiago.

De Giro eindigt volgend jaar op zondag 28 mei in Milaan, waar een slottijdrit de beslissing moet brengen. In 2012 wist Ryder Hesjedal hier alsnog de eindoverwinning van Joaquim Rodríguez af te snoepen.

De volledige route van de Giro d’Italia wordt aanstaande dinsdag vanaf 17:00 door organisator RCS gepresenteerd.via Tumblr http://bit.ly/2eC7Egz