zondag 23 juli 2017

#French #Paella @gustodilella @famigliadilella @italianfoodtruc...#French #Paella @gustodilella @famigliadilella @italianfoodtruc

Paella (uitspraak: pa'eʎa) is een oorspronkelijk #Valenciaans en tegenwoordig typisch #Spaans gerecht en bevat, afhankelijk van de regio, als hoofdingrediënten: rijst, zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomatenbasis (tomate frito), garrofónes(speciaal soort witte bonen uit Valencia), snijbonen en saffraan. Belangrijk onderdeel van de bereiding is dat de rijst gekookt wordt in de bouillon van de vis- en schaaldieren of kip en konijn, het liefst buiten op een houtskool verhitte paella-pan (paellera).

Ook in Zuid-Frankrijk wordt dit gerecht vaak gegeten. Paella kan op heel veel verschillende manieren worden klaargemaakt. Een populaire manier van bereiding is veelal met erwtjes en paprika’s, alhoewel puristen erwtjes in de paella als misdaad zien. In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, veelal klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Tijdens de Las Fallas-feesten in #Valencia worden overal op straat paella’s klaargemaakt.

(bij Orange Centre)via Tumblr http://bit.ly/2uNWz6I