dinsdag 20 november 2012

Maserati Quattroporte wordt wereldspeler

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Maserati wil groeien naar ongeveer 50.000 geproduceerde modellen in 2015. Daarbij zal de nieuwe Quattroporte een belangrijk rol spelen. Volgens Harald Wester, hoogste baas bij Maserati, zal de Quattroporte een wereldspeler van formaat worden.


De groei is gestoeld op kernwaarden als vormgeving, stijl, elegantie, kwaliteit en prestaties. Allemaal waarden die de nieuwe Quattroporte in zich draagt. Om een wereldspeler te kunnen worden heeft Maserati overigens wel de beslissing genomen om de vierdeurs op twee continenten te gaan produceren, maar de oorsprong zal stevig in Modena verankerd zijn en blijven, want daar is waar de roots van Maserati liggen. Overigens is de Quattroporte de eerste van drie nieuwe modellen.


De nieuwe Quattroporte is een luxueuze, high-performance sportsedan. Hij heeft harmonische vormen, maar ook dynamische lijnen en Italiaanse elegantie. Hij is groter dan zijn voorganger en sommige elementen die kenmerkend waren voor het vorige model zijn doelbewust behouden gebleven. We hebben het dan over de grille, de drie luchtsleuven aan de zijkant en de driehoekige C-stijl. Tegelijkertijd zien we een krachtiger schouderlijn over de gehele breedte van de auto waardoor de nieuwe Quattroporte zowel krachtig als elegant uitstraalt. Kenmerkend zijn ook de nieuwe kop- en achterlampen en de drie zijruiten zonder lijsten.




In het interieur vallen de simpele lijnen, de doelmatigheid en een uitgebreide functionaliteit van het instrumentarium op. Functionele elementen worden afgewisseld met zacht kwaliteitsmateriaal van prestigieuze houtsoorten en verfijnd leer.




See on dichtbij.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36126201453