maandag 17 december 2012

Dingen die je best niet doet in een Italiaans restaurant · Reisinfo Take a Trip

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Als je op vakantie gaat naar Italië, kijk je er vast naar uit om de échte Italiaanse keuken te leren kennen. Maar ook in Italië gelden er ongeschreven wetten in restaurants die je moet respecteren om geen onbeleefde indruk te maken. Als je geen meewarige blikken wil krijgen van de Italiaanse gasten, moet je op de hoogte zijn van de basisregels van de restaurantetiquette in Italië.



Wat zijn de ergste uitschuivers die je kan maken in een Italiaans restaurant?



Houd je in een Italiaans restaurant aan de regels in dit lijstje en je zal niet overkomen als een onwetende toerist:



Vis en kaas horen niet samen

Als je een visgerecht bestelt, vraag dan niet om kaas als garnering. Vis en kaas horen niet samen op één bord volgens de traditionele Italiaanse keuken.



Snijd je spaghetti nooit in stukjes

Draai de sliertjes rond je vork. Een verbod op het gebruik van een mes geldt overigens voor alle soorten pasta, zelfs voor lasagna.

Maak nooit een opmerking over de hardheid van de pasta

Pasta wordt in Italië al dente of beetgaar opgediend. Ook al ben je zacht gekookte pasta gewend.



Houd je aan de menukaart

De pastagerechten die bij ons populair zijn, hebben vaak weinig te maken met de authentieke Italiaanse keuken. Naar spaghetti met gehaktballetjes kan je bijvoorbeeld lang zoeken op een Italiaanse menukaart.



Jaag de ober niet op

De bediening in Italiaanse restaurants verloopt steeds op het gemak. Voor Italianen staat een restaurantbezoek in het teken van ontspanning en gezelligheid, niet van efficiëntie.



Als je brood bij je gerecht krijgt, vraag dan niet naar boter

Het brood is bedoeld om in restjes saus te dippen.

Italianen kunnen het als onbeleefd ervaren als je erop staat om alleen een hoofdgerecht te bestellen

Een Italiaanse maaltijd bestaat uit een voorgerecht met pasta en een vlees- of visgerecht met groenten als hoofdgerecht, eventueel aangevuld met een dessert.



Bestel geen koffie bij je eten

Het is gebruikelijk om na de maaltijd een espresso te drinken, maar koffie komt niet tegelijk met het eten op tafel. Een maaltijd afsluiten met een cappuccino of een latte is niet de gewoonte in Italië: koffie met melk hoort alleen bij het ontbijt.



Tijdens een diner in een restaurant kies je beter voor mineraalwater of wijn

Als je meerderjarig bent, kijken mensen vreemd op als je frisdrank bij je eten bestelt. Frisdrank bij een snelle lunch in een pizzabar is geen zonde, maar op restaurant bij een uitgebreid diner is water of wijn vaak de regel in Italië.



Witte wijn bij visgerechten en rode wijn bij vleesgerechten

Houd je aan deze vuistregel van de wijnkeuze en vraag best niet om een uitzondering als je vreemde blikken wil vermijden.

See on take-a-trip.eu




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38139719039