zaterdag 1 december 2012

Nederlandse wonderboys flikken het weer - Cravatta Pelliano - Italiaanse snit

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



120 winkels

Pas 13 maanden geleden startten Steijn Pelle en Bernd Damme met een bescheiden collectie van 12 dassen. De dassenlijn werd in het afgelopen jaar uitgebreid en er kwamen strikken en pochets bij. Nu al wordt Cravatta Pelliano in 120 winkels verspreid over 11 landen verkocht. Dat is een prestatie van formaat.



Champions League

Zoals dat gaat met jonge twintigers: geef ze een vinger en ze nemen je hele hand. Pelle en Damme vonden het tijd worden om ook pakken en dassen te maken. Een gewaagde stap. „De fabriek verklaarde ons voor gek”, moest Pelle gisteravond bekennen tijdens de sneak preview van hun nieuwe pronkstukken. „Pakken maken is toch een beetje de Champions League van de internationale mode. Maar het is ons gelukt, in slechts drie maanden tijd!”



Oerinstincten

Vier thema’s kozen de mannen samen met ontwerper Marin Licina voor hun jasjes en pakken. Allemaal zijn ze gebaseerd op oerinstincten van de man. Het leverde klinkende namen op als Play, Charm, Hunt en Lead. Het zijn gewaagde creaties geworden die weinig heel laten van de obsessie van Nederlandse mannen voor lelijke kleren. De Lead-lijn bestaat uit slank gesneden double-breasted pakken. De jasjes met het label Charm (zie foto) zijn heerlijk pooierige smokingjasjes geworden. De Hunt-collectie is een combinatie van Brits uiterlijk en een Italiaanse snit geworden. De Play-jasjes zijn, gewoon, fijn om de hele dag te dragen.



RIP Ugly Men’s Wear

We leven niet meer in de 18e eeuw. Een fatsoenlijke suit carrier is daarom geen overbodige luxe voor de mensen die via internet bestellen. Dat dachten ze bij Pelliano ook. Pakken worden in een grafkist thuisbezorgd. Het epitaaf: RIP ugly men’s wear. In de binnenkant staat een onafhankelijkheidsverklaring van de goed geklede man.



Valt er dan niets te klagen?

De dassen waren al goed. De pakken zien er geweldig uit. Ondergetekende draagt nooit zwarte pakken omdat die hem eruit laten zien als het doodzieke broertje van Michael Jackson. Pelliano is het eerste merk dat hem met succes een zwart pak aantrok. Toch schrok uw redacteur, en wel van de gebruikte stofjes. Die zagen er niet allemaal even best uit. Misschien mag je er wel niets van zeggen voor 450 euro, maar met een pak van SuitSupply is ook echt niet zoveel mis.



De prijzen

Een standaard-jasje heb je al voor 299 euro. De pooier-jasjes, stiekem de meest aantrekkelijke van de hele collectie, gaan de deur uit voor 349. En voor 100 euro meer heeft u er een pantalon bij. Zijn zulke alleszins redelijke prijzen afdoende om de oorlog te winnen? We hopen van wel, want het wordt tijd dat dat wanstaltige paard van Ralph Lauren uit het straatbeeld verdreven wordt. Naar de mening van het 925-testpanel biedt Pelliano echter te weinig seks voor de gerekende prijzen. Wij blijven daarom hopen dat de volgende lichting pakken van body wordt voorzien door Angelico of Scabal.

See on 925.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36937657736