zaterdag 15 december 2012

Panettone, de Italiaanse decemberspecialiteit - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Wij hebben onze appelflappen, appelbeignets, kerstkransen en natuurlijk oliebollen. Italië heeft panettone. Panettone is een soort ronde, hoge cake, gevuld met vruchten, sukade en rozijnen. De pannettone is al lange tijd het traditionele decembergebak van Milaan en omgeving. De laatste jaren heeft pannettone heel Italië veroverd.



Deze Italiaanse variant van de kerststol met spijs is lekker luchtig van structuur door gebruik van speciaal deeg en toevoeging van suiker, rozijnen, gesuikerde citrusvruchten en stukjes chocolade. Bij de traditionele Milanese bereiding werden vergiste rozijnen en half gekookt deeg gebruikt. Tot woede van velen heeft de Europese Unie eisen gesteld aan de bereidingstechnieken om te voorkomen dat mensen ziek worden. De smaak van de moderne panettone wijkt daarom af van de traditionele. Dat neemt niet weg dat er natuurlijk wel heimelijk panettoni volgens het ‘echte’ recept worden gemaakt.





See on ditisitalie.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37967329839