donderdag 28 februari 2013

Emmott: 'Italië is een vriendin die in coma ligt'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Een vriendin die in coma ligt. Zo omschrijft Bill Emmott, oud-hoofdredacteur van het Britse opinieblad The Economist, de Italiaanse economie. De corruptie, de tergend langzame rechtspraak en het gebrek aan vrouwen op de arbeidsmarkt spelen Italië parten. “En ik ben bang dat Bersani - mocht hij premier worden - daar weinig aan kan veranderen. Hij is te afhankelijk van machtige vakbonden die verandering tegenhouden”, reageert Emmott vanuit Groot-Brittannië op de eerste resultaten van de Italiaanse verkiezingsuitslag.




Onder leiding van Emmott begon The Economist met het publiceren van kritische artikelen over het premierschap van Silvio Berlusconi. In 2001 schreef het blad al op de voorpagina dat de mediatycoon niet in staat is Italië fatsoenlijk te regeren. Berlusconi reageerde daar woedend op, hij zette Emmott weg als ‘de communist Lenin’.


In 2006 nam Emmott ontslag bij het gerenommeerde Britse weekblad om zich volledig te kunnen concentreren op het schrijven van boeken over Italië. Zijn laatste boek ‘Good Italy, Bad Italy’ is inmiddels verfilmd. In die documentaire, ‘A Girlfriend in a Coma’, vertelt Emmott hoe de Italiaanse economie is afgegleden en hoe politici als Berlusconi daar een belangrijke bijdrage aan hebben geleverd.




See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44217025815