zaterdag 2 maart 2013

Herman Van Rompuy wijst Italianen op hervormingen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Europese Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy hoopt dat de Italiaanse leiders de hervormingen zullen verderzetten die premier Mario Monti heeft gelanceerd. Dat heeft hij laten verstaan na een ontmoeting met Monti in Brussel.




“De structurele hervormingen die tot dusver geïmplementeerd werden in Italië hebben het vertrouwen van de markten helpen herstellen alsook zijn internationale geloofwaardigheid”, zei Van Rompuy. “Als ze worden aangehouden, zullen ze het groeipotentieel van Italië significant vergroten.” Een essentiële voorwaarde voor economische groei is het saneren van de openbare financiën, iets waar Monti zich tijdens de 15 maanden dat hij premier was voor ingezet heeft.


Natuurlijk zegt Van Rompuy niet wie volgens hem aan het roer moet komen in Italië, na de verkiezingen van afgelopen zondag en maandag. Dat Monti zichzelf niet zal opvolgen als eerste minister lijkt weliswaar vast te staan. Door zijn relatief lage score, de resultaten van de ogenschijnlijk onverzoenbare centrumlinkse en centrumrechtse blokken en de doorbraak van de Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo zit de politieke situatie in de Laars muurvast.


De politieke crisis in Italië stortte de eurozone deze week meteen in een nieuwe vertrouwenscrisis. Het enige wat Van Rompuy daarover kwijt wou, was dat hij er het volste vertrouwen in heeft “dat Italië een stabiele en sterke lidstaat zal blijven van de Europese Unie en de eurozone”.




See on demorgen.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44355849827