donderdag 11 april 2013

The Sicilian arancini with ragout - De Siciliaanse arancini met ragout

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Hier is nog een van de gerechten symbool van Sicilië in de wereld, een ‘street food’ die zeker heeft gemaakt een carrière: zijn de arancini. Talloze versies circuleren op het eiland en niet alleen, als arancini lenen zich voor elke vorm van aangepaste en interpretatie: met de rafelige vlees en bechamelsaus, de saus, de standaard, spinazie en ricotta, met zalm, paddestoel, Pistache en zelfs met Nutella. Maar dit zijn de ‘klassieke’, binnen met vleessaus, erwten en kaas, maar de rijst recept dat omringt de heerlijke vulling is van mijn familietraditie: het geen gekookte rijst gegarneerd met ei, hoe vaak heb je gebruikt om te doen in Sicilië, maar een echte risotto met saffraan die vervolgens het ei als bindmiddel toegevoegd. Op deze manier, wanneer morderete arancini ook de partijen zonder vulling’ zal een genoegen zijn … zien is geloven.




See on sicilianicreativiincucina.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47683910901