woensdag 1 mei 2013

Ontdek het mierzoete Perugia | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Wereldberoemd vanwege het Baci-chocolaatje. Maar aan zoetigheden is er meer te vinden in deze moderne en tegelijkertijd middeleeuwse stad


Wie door de Corso Vannucci loopt kan hem zomaar missen: Caffè Sandri, klein zoals hij is. Toch is deze pasticceria dé plek om in een oogopslag te zien wat Perugia aan zoetigheden, naast chocolade te bieden heeft. Achter glazen vitrines liggen de lekkerste cakes, taarten en inderdaad chocolaatjes. Opvallend zijn de banketstaven in de vorm van slangen: torciglione genaamd, gelijkende op waterslangen die leven in het nabijgelegen Trasimenomeer en een van de oudste zoete recepten uit Perugia. Op mijn tocht door deze kleine stad zal ik nog veel meer oude recepten tegenkomen. Aan de bar bij Sandri bestel ik een koffie en een chocolaatje. Het zal niet de laatste zijn van dit weekeinde.




See on cucinait.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49385915395