Maak kennis met een verzameling aan regionale Italiaanse pastagerechten met dit rijk geïllustreerde boek van Nino Zoccali
Italiës geschenk aan de wereld is pasta. Eenvoudig eten dat zo smaakvol kan zijn met slechts een paar ingrediënten. Veel pastagerechten zijn voortgekomen uit la cucina povera (de arme keuken). In alle streken van Italië zijn pastagerechten alomtegenwoordig. Alleen al rondom Bologna zijn er tal van variaties op de ragù bolognese. De Italianen hebben het talent om van heel weinig de heerlijkste dingen te maken. Dat geldt ook voor chef-kok Nino Zoccali. In zijn boek Pasta Artigiana laat de pastakenner je kennis maken met een bonte verzameling aan regionale pastagerechten. Van smakelijke gevulde pasta’s tot hartige soepen en zelfs desserts met pasta. Voor elke gelegenheid is er een passend recept. Bijvoorbeeld een klassieke spaghetti alla napoletana, verfijnde zoete erwtenravioli met gorgonzolaroom of een duizendlaagjes lasagne. Een kookboek voor de pastaliefhebber. Omdat je van pasta nooit genoeg kunt krijgen.
See on cucinait.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/52690201133