zondag 21 juli 2013

Marsala – 100% Sicilië | Sicilie | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De reisgids 100% Sicilie van mo’media laat je de mooiste plekken van het eiland zien. Ciao tutti brengt een bezoek aan marsala, bekend om zijn bijzondere wijn.


Door de bewogen geschiedenis van Sicilië is het eiland een smeltkroes van beschavingen en volkeren – en mede daardoor is Sicilië een unieke vakantiebestemming. Het biedt een schat aan cultuur, natuur en culinaire hoogtepunten. Van ontspanning op zandstranden tot het beklimmen van de Etna, van een lekkere wijn tot de typisch Siciliaanse pasta con le sarde, en van afgelegen Griekse tempels waar je de goden als het ware nog kunt horen tot de chaotische drukte in de hoofdstad Palermo, Sicilië biedt voor ieder wat wils.




In de nieuwe reisgids 100% Sicilië hebben Ilja Happel, Ben Hofman en Ellen Nobels van mo’media de veelzijdigheid van het eiland proberen te schetsen, en dat is meer dan goed gelukt. Naast de highlights die je tijdens je reis naar Sicilië niet mag missen, vind je in deze gids ook veel bijzondere culinaire adresjes en overnachtingsmogelijkheden. Drink bijvoorbeeld een selz al limone bij een van de kiosken in Catania, probeer viscouscous in Trapani, koop koekjes bij de nonnen en logeer in een sfeervolle boerderij midden in het bos.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56039380832