dinsdag 19 november 2013

Spreeuwenpoepregen in Rome

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHoewel het in Rome rond deze tijd van het jaar vaak nog wel redelijk weer is, is het toch verstandig om een paraplu mee te nemen. Niet voor de regen, maar voor de vogelpoep, die met bakken uit de lucht valt. Dat meldt de Australische website news.com.au.


Spreeuwen brengen al tientallen jaren de winter door in de Italiaanse hoofdstad. Getrokken door de warmte van de gebouwen trokken de vogels - jaarlijks zo’n 1,5 miljoen - steeds verder naar het centrum van de stad. Daar leven ze een luxeleventje; elke dag eten ze de verste olijven van de vele olijfbomen in de voorsteden van de stad. Eenmaal uitgegeten keren ze voldaan terug naar het centrum om daar massaal hun behoefte te doen.


Het gevolg: straten, auto’s, gebouwen en standbeelden zijn elke dag bedekt met een dikke laag spreeuwenpoep. Voorheen werden de vogels nog weggejaagd middels het nabootsen van een luide kreet van de valk of door het snoeien van de olijfbomen. Dit jaar echter - door de economische crisis - is er geen budget meer voor het bestrijden van de spreeuwen.


Het probleem is zo groot dat bewoners en toeristen moeten vluchten voor de spreeuwenpoepregen. Steeds vaker worden paraplu’s opgestoken en zelfs een van de groenste boulevards van Rome moest tijdelijk worden gesloten. Het risico om geraakt te worden was daar te groot.
See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/67459157867