woensdag 22 januari 2014

Broccoli in de Opera, twee recepten uit Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Een recept voor broccoli uit de zestiende eeuw van Bartolomeo Scappi, en een broccolirecept uit de Romeinse tijd. De Opera, die heeft hier niets met muziek te maken, maar alles met het standaardwerk van de Italiaanse kok Bartolomeo Scappi, dat in 1570 in druk verscheen. Opera betekent niets meer of minder dan ‘het werk’. (in het Italiaans, was het Latijn, dan zou het ‘de werken’ betekenen, meervoud van opus). Het kookboek is nu vooral bekend vanwege de 27 prachtige gravures, die afbeeldingen bevatten van keukens, keuken- en serveergerei, en meubilair. Zelfs een voetenwarmer is te zien. Het recept op deze bladzijde is ter viering van de prachtige Engelstalige editie van dit werk die de Canadese voedselhistoricus Terence Scully in 2008 heeft gepubliceerd.

See on coquinaria.nl




via Tumblr http://bit.ly/1cVaK5C