donderdag 8 mei 2014

Italiaanse sferen in de keuken met tonijn van Rio Mare

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Vis is gezond, dat weet iedereen. Toch eten Belgen en Nederlanders veel minder vis dan in andere landen, onder meer omdat ze zich er niet zo goed raad mee weten. Italianen hebben er veel minder moeite mee om vis, en dan vooral tonijn, op het menu te zetten. Het vismerk Rio Mare is in la bella Italia niet voor niets ongekend populair.Rio Mare Tonijnmoot in Olijfolie wordt gekenmerkt door de hele vismoot met een opvallend roze kleur, waaraan bij het inblikken alleen pure olijfolie is toegevoegd. De tonijn wordt streng gecontroleerd en twee keer schoongemaakt, in het blik zit dus niets anders dan mooie roze tonijn, zonder vet of graten. Aan de tonijn worden geen conserveringsmiddelen of smaakstoffen toegevoegd. Voor de nieuwe Rio Mare Tonijnmoot in Olijfolie met MSC-keurmerk wordt skipjack tonijn gebruikt, door lokale vissers op traditionele wijze gevangen op de Malediven. De tonijn wordt met hengels gevangen, een selectieve vismethode die nauwelijks bijvangst oplevert. Rio Mare ondersteunt hiermee ook de plaatselijke bevolking, die voor een groot deel afhankelijk is van de tonijnvangst. Rio Mare stimuleert vissers op deze manier om op een duurzame manier vis te vangen.

See on onaponakookt.wordpress.com




via Tumblr http://bit.ly/1s5HzFr