dinsdag 19 augustus 2014

Italiaanse koffie, espresso, cappuccino, ristretto, lungo, corretto of doppio

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Koffie is dé nationale drank van de Italianen en wordt gedronken als espresso, cappuccino, ristretto, lungo of doppio. Ze beginnen er ‘s morgens vroeg mee en zelfs laat op de avond wordt hij na een overvloedige maaltijd als digestief gebruikt.Espresso: dé nationale drank van de Italianen. In heel Italië wordt espresso eenvoudig caffè genoemd. Espresso wordt op elk moment van de dag gedronken. De Italianen beginnen er ‘s morgens vroeg mee en zelfs laat op de avond wordt hij na een overvloedige maaltijd als digestief gebruikt (al dan niet gevolgd door een alcoholisch digestief ). Een goede caffè wordt heel heet uit een klein voorverwarmd kopje gedronken, vaak met veel suiker. Een mooi gezegde is ‘Il caffè deve essere nero come il diavolo, bollente come l’inferno e dolce come l‘amore.’ Dit gezegde geeft precies aan hoe je de koffie moet drinken: ‘De koffie moet zo zwart zijn als de duivel, zo heet als de hel en zo zoet als de liefde’. De zachte crema, de roodbruine schuimlaag, op de caffè laat zien dat hij met de juiste druk en op de juiste temperatuur gezet is. En dat is heel belangrijk voor de smaak

See on italie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1pGURuB