zaterdag 27 oktober 2012

Dutch Barista Championship 2012 | 12 november in Breda

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Op 12 november krijgen de 6 beste barista’s van Nederland die al in verschillende voorrondes zijn geselecteerd, op de Dutch Barista Championship de kans om het beste van hun koffiekunnen met de wereld te delen.


De momenten in je leven waarin je écht goede koffie drinkt, waarin je met de ogen gesloten en het hoofd licht achterover gebogen voor een miniem moment in de koffiehemel bent, die momenten moeten we koesteren als ze voorbij komen, want het zijn zeldzame passanten. De kwaliteit van de ingrediënten is vanzelfsprekend van groot belang, want zonder goede koffieboon en schuimpotentiële melk heeft zelfs de ultieme koffiemeester de nodige moeite om er een masterpiece van te maken. Maar dit koffiepad is ook zeker een tweerichtingsweg; zelfs met de beste middelen komen er heel wat baristaskills bij kijken om de koffie tot een ware arte te verheffen.


Op 12 november krijgen de zes beste barista’s van Nederland, die al in verschillende voorrondes zijn geselecteerd, op de Dutch Barista Championship (DBC) in Breda de kans om het beste van hun koffiekunnen met de wereld te delen. Zij moeten vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier signature drinks (eigen creaties) serveren aan de zevenkoppige jury – binnen de tijdslimiet van 15 minuten. Ondertussen geven ze een relaas over hun passie voor het vak en verantwoorden zij hun keuze van de koffie, het servies, de koffiemolen en al het ander wat er komt kijken bij het maken van een goede kop koffie.


De barista die het meeste uitblinkt in technische vaardigheden, presentatie, hygiëne en gastheerschap en wiens koffie je even dat hemelmomentje gunt, mag zich de winnaar noemen en mag Nederland vertegenwoordigen op het World Barista Championship (WBC). De kansmakers zijn Inge de Boer, Ruben Stelma, Zjevaun Lemar Janga, Mark Jordaan , Tjeerd Schravendeel en Jochem Verheijen.


Hoewel er grote creativiteit van de deelnemers wordt verwacht horen zij zich wel te houden aan de regelementen van de Specialty Coffee Association of Europe. Klik hier voor het actuele regelement.


DBC is ook op zoek naar vrijwilligers om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Aanmelden kan via deze link.


Alleen de finale bijwonen en de koffiekunsten vanaf de zijlijn bekijken kan natuurlijk ook. Aanmelden voor dit smaakvolle event kan via de volgende link.




See on italieinbedrijf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34401733644