woensdag 17 oktober 2012

Een kijkje in de keuken van Maserati | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Maserati zal vanaf nu weliswaar in Turijn opnieuw geschiedenis gaan schrijven, door daar de grootste productie ooit te starten, maar haar oorsprong die grotendeels in Modena tot stand is gekomen, zal de firma met de drietand niet verloochenen. In Modena werd vanaf 1940 geproduceerd. Daarvoor deden de gebroeders Maserati dat in Bologna, waar ze twee locaties hebben gehad. In eerste instantie produceerde Maserati voor het merk Isotta Fraschini, totdat in 1924 een eigen automerk werd gestart. Helaas overleed stichter Alfieri Maserati al op jonge leeftijd in 1932. Drie broers bleven actief (Bindo, Ernesto en Ettore) en verkochten in 1937 de firma aan de familie Orsi. Een van de zes broers, Mario Maserati genaamd, was kunstenaar en heeft naar alle waarschijnlijkheid het embleem met de drietand van Neptunus bedacht. Dit zeer herkenbare en stijlvolle logo, dat nog dagelijks een prominente rol heeft op een Maserati, is het enige dat nog aan de oorsprong in Bologna doet herinneren.




See on autoedizione.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33758252273