vrijdag 7 december 2012

Chef-kok Nicoletta Tavella wint prijs voor beste Italiaanse kookboek - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Nicoletta Tavella heeft met haar nieuwste kookboek, Cucina di casa mia, de prijs voor het beste Nederlandse kookboek in de wacht gesleept. Tijdens de Gourmand World Cookbook Award 2012 won zij de Award in de categorie Italiaanse kookboeken in Nederland.



Met deze prijs is het boek tevens gekwalificeerd voor de Gourmand Best in the World-wedstrijd. In de grote finale om de felbegeerde Best in the World Award neemt de Nederlands-Italiaanse chef-kok het met haar boek op tegen de winnaars uit dezelfde categorie uit de andere 162 landen. De winnaars van de Best in the World Awards worden op 23 februari bekend gemaakt tijdens de Paris Cookbook Fair.



Cucina di casa mia – Recepten van een Italiaanse familie

Cucina di casa mia staat boordevol Italiaanse familierecepten. Nicoletta Tavella, de eerste Nederlandse-taliaanse kok met een eigen kookprogramma op de Italiaanse televisie, haakt met haar kookboek in op de populariteit van de Italiaanse keuken in Nederland en de hang naar Italiaanse authenticiteit.



Recepten gemaakt met liefde

Nicoletta Tavella, woont al 26 jaar in Nederland en runt al jaren haar eigen Italiaanse kookschool ‘La Cucina del Sole’ in Amsterdam. Ondanks dat ze al zolang in Nederland woont, blijft ze op en top Italiaans. Het kookboek staat dan ook boordevol authentieke Italiaanse recepten. Klassiekers, maar ook originele, zoals ‘de kont van de hertogin’. Recepten voor zowel elk moment van de dag als voor speciale gelegenheden, begeleid door prachtige sfeerfoto’s, handige tips en anekdotes van een Italiaanse familie. Een feest voor iedereen die van lekker en gezond eten houdt!

See on desmaakvanitalie.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37395315253