maandag 11 maart 2013

Week 11: Rìsi e Bìsi - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Bevrijd de erwten van tevoren uit de peul. Met de peulen ga je een eenvoudige bouillon bereiden. Breng 2,5 liter water aan de kook. Doe de lege peulen (dus zonder de erwten) in de pan met de gehalveerde ui. Breng aan de kook en laat een minuut of twee doorkoken. Haal de pan van het vuur. Verwijder de peulen en gooi ze weg. Nu heb je verse bouillon voor je risotto.

Bak de fijngehakte ui met een paar snufjes zeezout in de olijfolie en de helft van de boter in een pan met een dikke bodem langzaam en op laag vuur glazig. Laat de ui niet bruin worden, maar wel glimmend en doorzichtig. Voeg (indien je pancetta gebruikt) de pancetta toe en blijf een paar minuten bakken. Voeg een beetje zwarte peper toe.




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45109810066