dinsdag 2 april 2013

De Duomo in de steigers | Florence | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe Duomo in Florence staat regelmatig in de steigers. Tijdens de bouw at men op deze steigers peposo - een speciaal stoofgerecht dat op bakstenen werd bereid.


De koepel van de Duomo – symbool van Florence. Met enige regelmaat staat een stukje van de Duomo in de steigers. Het marmer moet worden schoongemaakt, reparaties moeten worden verricht en beschadigingen moeten worden verholpen. Gelukkig zit er nu niet zo veel druk achter als ten tijde van de bouw van de Duomo, toen de bouwvakkers de steigers niet eens mochten verlaten voor de lunch.


Filippo Brunelleschi, de architect die de reusachtige koepel had ontworpen, stond tijdens de bouw van deze koepel onder redelijke druk. Niet alleen moest hij de klus goed zien te klaren, dat moest liefst ook nog een beetje snel gebeuren. Met lede ogen zag hij zijn arbeiders dan ook elke middag de steigers afdalen om te gaan schaften. Pas uren later kwamen ze terug, vaker wel dan niet aangeschoten en daardoor niet in staat ’s middags net zo snel, efficiënt en nauwkeurig te kunnen werken als ’s ochtends.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46917793242