maandag 29 april 2013

Door de hemelpoort | Siena | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De Duomo van Siena heeft er – letterlijk en figuurlijk – een hoogtepunt bij. Onder de naam La Porta del Cielo, De Poort van de Hemel, kun je hoog de kerk in.


Al van ver buiten de stad zie je de zwart-wit gestreepte klokkentoren boven de rode daken van Siena uitsteken, als een trotse wachter die zijn directe omgeving continu in de gaten houdt. De toren hoort bij de Duomo, die de grootste kerk ter wereld had moeten zijn.


De eerste steen werd gelegd in 1210, maar de kerk is eigenlijk nog steeds niet af. Verbaas je niet over de onvoltooide muur als je een toegangskaartje voor de kerk en/of het museum koopt. Deze bakstenen muur moest de buitenzijde gaan vormen van de Duomo Nuovo, waarvoor de kerk die er nu nog steeds staat als dwarsschip moest dienen. Na voltooiing van dit enorme project zouden de inwoners van Siena de grootste kerk ter wereld hebben. De hoge kosten en een pestepidemie maakten echter een einde aan dit ambitieuze plan. De bouwwerkzaamheden werden per direct stopgezet, hetgeen ervoor heeft gezorgd dat aan de rechterkant van de Duomo een onvoltooid stuk muur staat. Zo kun je vandaag de dag nog steeds goed zien hoe groot de kathedraal wel niet had moeten worden.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49168315032