woensdag 10 juli 2013

„Zaak Berlusconi geen gevaar voor regering Italië”

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Wat er ook gebeurt met Silvio Berlusconi, de huidige Italiaanse premier Enrico Letta is ervan overtuigd dat het geen consequenties zal hebben voor zijn regering. Letta zei dat dinsdag nadat bekend was geworden dat het laatste hoger beroep in een van de rechtszaken die Berlusconi heeft verloren al zeer binnenkort wordt behandeld.


De oud-premier en mediatycoon moet op 30 juli voor de rechter verschijnen voor de behandeling van zijn beroep tegen een veroordeling wegens belastingfraude. Een lagere rechtbank legde hem vorig jaar vier jaar cel op voor dat vergrijp. Bovendien mag Berlusconi vijf jaar geen publiek ambt uitoefenen, wat betekent dat hij zijn parlementszetel moet inleveren.


Als het vonnis standhoudt resten er geen beroepsmogelijkheden meer in de zaak. Berlusconi moet dan mogelijk de cel in, hoewel de kans bestaat dat de gevangenisstraf wegens zijn leeftijd (76) niet wordt opgelegd. In ieder geval verdwijnt hij dan uit het parlement, wat mogelijk problemen kan geven voor de regering: zijn centrumrechtse PDL is een onmisbare coalitiepartner.




See on refdag.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55105699595