vrijdag 4 oktober 2013

Citroenboontjes op Florentijnse wijze (Fagioli al fiasco)… | Ministerie van Eten en Drinken

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Laat ik nou denken dat het citroenboontje bekende kost is. Dat valt dus erg tegen. Via het wereldwijdeweb heb je slechts een paar hits, en de informatie is minimaal. Ook onze kookboekenbiblotheek laat me in de steek. Het Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool uit 1910 meldt slechts dat je ze bereid als bruine bonen en dat er een zure saus bij hoort. Mevrouw Wittop Koning (Eenvoudige Recepten, 42e druk, 1930?) vult in haar boek die informatie aan met de toevoeging: eiersaus. En dat is het dan zo’n beetje…




See on ministerieetenendrinken.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/63062722206