PORTIOLI
Toen Giorgo Portioli in 1958 een kleine bar in Milaan kocht, kon hij niet de espresso vinden die aan zijn hoge standaard voldeed. Giorgo Portioli hield van geurige, zachte maar toch pittige koffie met een licht zoete afdronk. Hij zocht naar de perfecte melange om een absolute top in espresso te realiseren. Perfectionist als hij was, begon hij zelf koffie te branden. Zijn melanges sloegen zo aan dat de andere bars in Milaan ook zijn koffie wilden hebben. Niet alleen omdat het zo lekker was, maar vooral ook omdat iedereen er naar vroeg. Tegenwoordig is Portioli wereldwijd verkrijgbaar. Op kleine schaal, dat wel. Want perfectie vraagt altijd om aandacht. Inmiddels is de derde generatie Portioli’s werkzaam in het familiebedrijf, op de werkvloer van de branderij in Caleppio di Settala in Milaan. Waar iedere dag om zes uur in de ochtend met kleine slokjes getest wordt of de zojuist met de hand gebrande koffiebonen de naam Portioli wel waard zijn. Portioli heeft een traditie van consistentie in smaak, geur en beleving. Die toewijding aan traditie proef je.
See on bonagusto.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/67356464052