See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen
Voor de Torta di Riso, traditionele Italiaanse rijstpaastaart, gebruiken we het best een kleverige rijstsoort zoals Arborio rijst, een Italiaanse rijstsoort die we onder andere verwerken in Risotto. Arborio’s dikke, veerkrachtige textuur geeft een stevige gesloten rijstlaag die mooi contrasteert met de romige zachte custard die zich bij het bakken van de taart op de bovenkant gaat vormen. In Nederland wordt voor rijstdesserts en rijsttaarten veelal een zusje van de Arborio rijst gebruikt dat we kennen onder de Indonesische naam Ketan, een goede rijst die verkrijgbaar is in toko’s. Maak dit recept nooit met een dubieuze en goedkope kwaliteit rijst, dat geeft namelijk niet het gewenste resultaat voor de Torta di Riso die in Italië bij het paasfeest niet mag ontbreken.
See on eten-en-drinken.infonu.nl
via Tumblr http://bit.ly/1kop8MW