donderdag 25 oktober 2012

25x bijzondere pasta - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Ter ere van World Pasta Day heeft onze redactie maar liefst 25 bijzondere pastasoorten op een rijtje gezet:


bricchetti – letterlijk: baksteentjes; kleine platte pasta voor in de soep




cappelletti – gevulde pasta in de vorm van hoedjes




cappelli d’angelo – letterlijk: engelenhaar; heel dunne en lange pasta




caramelle – pasta in de vorm van toffees




cavatappi – pasta in de vorm van kurkentrekkers (zie foto)


conchiglie – schelpvormige pasta




gemelli – letterlijk: tweelingen; in elkaar gedraaide pasta




lingue di passeri – letterlijk: mussentongetjes; korte pasta in de vorm van tongetjes




lumache – holle pasta in de vorm van slakkenhuisjes




malfatti / maltagliati – letterlijk: slecht gemaakt / gesneden; pasta zonder vaste vorm (zie foto)


mezze maniche – pasta in de vorm van halve mouwen




millerighe – pasta met duizend ‘rimpeltjes’




nidi – pastanestje




orecchiette – kleine, oorvormige pasta




paglia e fieno – letterlijk: stro en hooi; groene en gele tagliatelle door elkaar heen (zie foto)


pansotti – gevulde driehoekjes van pasta




radiatori – pasta in de vorm van radiatoren




reginette – lange, brede pasta met gegolfde




ruote – pasta in de vorm van wieltjes




sedanini – letterlijk: stengeltjes bleekselderij; penne maar dan iets dunner (zie foto)


sigarette – letterlijk: sigaretten; iets dunnere cannelloni




stelline – pasta in de vorm van sterretjes, voor in de soep




strozzapreti – letterlijk: priesterwurgers; in de vorm van een priesterboordje




vermicelli – letterlijk: wormpjes; korte pasta voor in de soep




ziti – kleine buisjes, meestal met ribbeltjes (zie foto)


Heb jij wel eens een bijzondere pastavorm gezien, gegeten of gekocht? Laat het ons weten – we zijn erg benieuwd naar nog meer originele pastavormen!




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34288439217