Ter ere van World Pasta Day heeft onze redactie maar liefst 25 bijzondere pastasoorten op een rijtje gezet:
bricchetti – letterlijk: baksteentjes; kleine platte pasta voor in de soep
cappelletti – gevulde pasta in de vorm van hoedjes
cappelli d’angelo – letterlijk: engelenhaar; heel dunne en lange pasta
caramelle – pasta in de vorm van toffees
cavatappi – pasta in de vorm van kurkentrekkers (zie foto)
conchiglie – schelpvormige pasta
gemelli – letterlijk: tweelingen; in elkaar gedraaide pasta
lingue di passeri – letterlijk: mussentongetjes; korte pasta in de vorm van tongetjes
lumache – holle pasta in de vorm van slakkenhuisjes
malfatti / maltagliati – letterlijk: slecht gemaakt / gesneden; pasta zonder vaste vorm (zie foto)
mezze maniche – pasta in de vorm van halve mouwen
millerighe – pasta met duizend ‘rimpeltjes’
nidi – pastanestje
orecchiette – kleine, oorvormige pasta
paglia e fieno – letterlijk: stro en hooi; groene en gele tagliatelle door elkaar heen (zie foto)
pansotti – gevulde driehoekjes van pasta
radiatori – pasta in de vorm van radiatoren
reginette – lange, brede pasta met gegolfde
ruote – pasta in de vorm van wieltjes
sedanini – letterlijk: stengeltjes bleekselderij; penne maar dan iets dunner (zie foto)
sigarette – letterlijk: sigaretten; iets dunnere cannelloni
stelline – pasta in de vorm van sterretjes, voor in de soep
strozzapreti – letterlijk: priesterwurgers; in de vorm van een priesterboordje
vermicelli – letterlijk: wormpjes; korte pasta voor in de soep
ziti – kleine buisjes, meestal met ribbeltjes (zie foto)
Heb jij wel eens een bijzondere pastavorm gezien, gegeten of gekocht? Laat het ons weten – we zijn erg benieuwd naar nog meer originele pastavormen!
See on desmaakvanitalie.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34288439217