Een simpele pastasaus die in een handomdraai op tafel staat. Voor wie haast heeft of moet improviseren.
Verwarm de oven voor op 220°C. Verbrokkel het brood op een kleine ovenplaat en sprenkel er 2-3 el extravergine olijfolie overheen. Strooi een beetje zout over het brood en rooster het ca. 5 minuten in de oven. Rooster het brood eventueel in een koekenpan in plaats van in de oven goudbruin (geroosterd broodkruim). Snijd de tomaat kruislings in en blancheer hem ca. 30 seconden. Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd hem fijn. Verhit 2-3 el extravergine olijfolie in een ruime koekenpan met 1 gepelde knoflookteen. Voeg de ansjovisfilets toe en bak ze tot ze uit elkaar vallen. Voeg de tomaat en een fijngehakt bosje peterselie toe. Verwijder de knoflook. Kook de spaghetti in water met wat zout beetgaar. Giet ze af en schep ze kort om in de koekenpan met de saus op hoog vuur. Zet het vuur uit en maak af met het geroosterde broodkruim.
See on cucinait.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34284519988