woensdag 5 december 2012

Jeugdwerkloosheid stijgt dramatisch in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ROME -

In deze economische crisistijd heeft de supermarktketen One Price van de Italiaanse holding BSE wel een hele bijzondere manier gevonden om klanten aan te sporen om geld uit te geven. Iedereen die minstens dertig euro bij de supermarkt heeft uitgegeven krijgt een lot waarmee hij kan deelnemen aan een loterij.



Wat kun je winnen? Een baan. Een tijdelijke baan voor vier maanden, je werkt 24 uur per week en krijgt een salaris van 1100 euro bruto per maand.„Bij andere maatschappijen kun je een vakantie winnen, bij ons een baan”, zegt Alessandra Aloisi van de holding BSE trots. In totaal zijn er 12 van zulke parttime banen beschikbaar. En Aloisi sluit niet uit dat één van de gelukkige winnaars die een parttime baan wint uiteindelijk een vaste betrekking met een contract voor onbepaalde tijd krijgt.



Op 20 januari vindt de trekking plaats, in de maanden erop kunnen de 12 winnaars aan de slag. Overbodig te zeggen dat de actie een groot succes is gebleken. De grote meerderheid van de mensen die minstens 30 euro in de supermarkt One Price uitgaf deed mee aan de loterij. Want banen liggen niet voor het oprapen in Italië en als je het zelf niet zoekt, dan ken je wel iemand.



De werkloosheid in Italië, en met name de jeugdwerkloosheid, stijgt namelijk dramatisch. De werkloosheid is gestegen van 5,8% in 2007 tot aan 11,1% dit jaar. In ruim vijf jaar tijd is het werkloosheidcijfer dus bijna verdubbeld.

See on telegraaf.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37246504832