woensdag 12 december 2012

Maserati investeert 1,2 miljard in fabrieken | AutoItalia.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De nieuwe Maserati Quattroporte is inmiddels in productie en lijkt de start te zijn van ‘een nieuw Maserati’ met een breder modelgamma en laat zien wat hoe de komende modellen er qua styling uit gaan zien. Fiat ziet toekomst in het merk met de drietand en heeft tot eind 2014 ruim 1,2 miljard euro aan investeringsplannen.



Deze 1,2 miljard is bedoeld om de productiefaciliteiten voor de toekomstige modellen neer te zetten. Het gaat dan dus om de Quattroporte, de Ghibli en de Levante. De ‘kraker’ van Maserati moet de nieuwe Ghibli worden, een E-segment auto die het de BMW 5-serie en Jaguar XF moeilijk moet gaan maken. Zodra de zomer van 2013 aanbreekt moet deze in productie gaan in Grugliasco en de verwachtingen zijn hoog gespannen.



Op het moment rollen er zo’n 135 Quatrroportes per dag van de band, straks moeten er in de fabriek 1.500 werknemers (nu 450) zorgen voor een productie die nog veel hoger ligt. Kijken we nog een jaar verder dan kunnen we de productie van de SUV verwachten. Deze gaat Levante heten en komt niet uit dezelfde fabriek als de ‘QP’ en Ghibli maar zal uit Mirafiori komen. Ook in die fabriek wordt flink geïnvesteerd om deze op tijd klaar te krijgen voor de productie van de op de Ghibli gebaseerde SUV.

See on autoitalia.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37780247246