zondag 9 december 2012

Unieke geanimeerde kerststal in Gravedona | Comomeeritalie.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



GRAVEDONA | De grote, unieke, geanimeerde kerststal van Giacomo Brambilla is vanaf morgen te bezichtigen in Gravedona.

In 2009 stond de kribbe nog in Colonno. Door een tragische dood van de maker van de kerststal in 2010 dreigde de kerststal verloren te gaan. Echter kocht de gemeente Gravedona de kerststal voor zo’n € 10.000. Dit jaar is de kribbe te bezichtigen in de Chiesa della Madonna della Soledad in Piazza Mazzini. Deze kerk stamt uit de 17de eeuw en is ter beschikking gesteld door de familie Motti.

Verhuizing van de kerststal

De verhuizing van de kerststal is te danken aan diverse vrijwilligers. Er zijn foto’s gemaakt van hoe de kerststal in elkaar zat en vervolgens zijn de verschillende onderdelen in dozen verpakt en genummerd. In de periode van juli t/m november zijn de vrijwilligers fulltime bezig geweest om de kerstkribbe weer in elkaar te zetten.



Inrichting kerststal

De kribbe begint met een bergdorpje die zich uitbreidt naar een dorpje aan een meer. Er loopt een rivier in de kerststal en er is een geanimeerd dorpje met huizen in Napolitaanse kerststalstijl. Het laatste gedeelte van de kerststal heeft een hoger gelegen ondergesneeuwd dorpje. Het lager gelegen gedeelte is ingericht als woestijn met zand, palmbomen en kamelen. De kribbe wordt afgesloten met de kerststal. In totaal worden er meer dan 1300 originele personages gebruikt, waarvan 750 zich bewegen, vele huisjes, winkels, stallen, en bewegende objecten. Daarnaast zijn er nieuwe details toegevoegd zoals een wijngaard, een Crotto, een citroenboom, een oase etc.

See on comomeeritalie.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37543304857