dinsdag 26 maart 2013

Berlusconi biedt steun regering Bersani aan

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De centrumrechtse voorman Silvio Berlusconi is bereid zijn linkse rivaal Pier Luigi Bersani als premier te steunen, als Bersani Angelino Alfano als vicepremier aanvaardt. Alfano is een topman van Berlusconi’s partij Volk van de Vrijheid (PDL). Italië verkeert in een politieke impasse sinds de verkiezingen van vorige maand.


Berlusconi waarschuwde Bersani maandag volgens Italiaanse internetmedia: ‘regeer met ons of er komen nieuwe verkiezingen’. Bersani’s linkse Democratische Partij heeft in de verkiezingen een meerderheid in de Italiaanse Tweede Kamer behaald. Bersani poogt een regering te vormen, maar in de Senaat heeft hij ex-premier Berlusconi óf de onberekenbare aanhang van ‘proteststemmenkanon’ Beppe Grillo nodig.



De recalcitrante Grillo wil niets te maken hebben met Italiaanse politici, die hij corrupt noemt. Grillo is daarom moeilijk te strikken voor gedoogsteun in de Senaat. Met Berlusconi heeft Bersani liever niets te maken. Berlusconi heeft eerder al suggesties gedaan over een manier om tot zaken in de Senaat te komen. Zo wil Berlusconi dat de PDL de nieuwe president mag leveren.




See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46326765105