woensdag 6 maart 2013

De onderwereld van Napels | Napels | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Onder de grond van Napels bevindt zich nog een tweede stad, met een heel netwerk van straten en pleinen die door de Grieken en de Romeinen zijn aangelegd.


Hoewel Napels bekend staat als maffiabolwerk, merk je als toerist helemaal niets van de strijd tussen de clans. Je kunt dus met een gerust hart in de onderwereld van Napels stappen – letterlijk welteverstaan.


Onder de grond bevindt zich namelijk nog een tweede stad, met een heel netwerk van straten en pleinen die door de Grieken en de Romeinen zijn aangelegd. Grieken? Ja, Napels was ooit een Griekse nederzetting. De stad dankt haar huidige naam aan de eerste Grieken die hier voet aan wal zetten en de stad Neapolis noemden, Nieuwe Stad.


De resten van deze Griekse stad liggen diep onder de straten waar de Napolitanen elke dag overheen lopen en waar de scooters overheen scheuren. 136 treden onder straatniveau vind je, op een diepte van 40 meter, oude waterputten met nog een klein stukje aquaduct, een Romeins theater, winkeltjes, woonhuizen en marktpleinen.


De ondergrondse route is grotendeels zeer goed toegankelijk – er zijn slechts een paar nauwe, donkere gangen – die sfeervol verlicht worden door toortsen. Een klein voorproefje:




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44690724179