vrijdag 1 maart 2013

Politieke posts in Pompeii | Kunst uit Italië | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



We nemen jullie mee naar de politieke slogans van lang geleden, naar de vroege voorloper van social media – beide terug te vinden op de Romeinse muren in Pompeii.


Het was een bewogen week in Italië, met zondag en maandag verkiezingen en een op zijn minst chaotisch te noemen uitslag. Iedereen vraagt zich af of het land wel te regeren valt met deze uitslag – de Italiaanse politieke kopstukken voorop.


We willen jullie vandaag echter geen verslag doen van de huidige politieke situatie (collega Andrea Vreede deed dit al uitstekend en zeer verhelderend). We willen jullie meenemen naar de politieke slogans van lang geleden, vertellen over de vroege voorloper van social media – beide terug te vinden op… de Romeinse muren in Pompeii.


De Finse onderzoekster Eeva-Maria Viitanen ontdekte dat huiseigenaren in Pompeii enige controle uit konden oefenen op degenen die de muren van hun huizen ‘bekladden’ met politieke boodschappen. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Archaeological Institute of America in Seattle legde ze uit dat er bodschappen in de muren werden gekrast. In sommige gevallen werd er net als tegenwoordig zelfs heuse graffiti op de muren geschilderd, vaak in opdracht van politici die hier ook voor betaalden.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44281017578