maandag 1 juli 2013

Paus naar asielzoekers Lampedusa

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Paus Franciscus reist volgende week maandag naar het Italiaanse eilandje Lampedusa in de Middellandse Zee om asielzoekers daar te ontmoeten. Dat heeft het Vaticaan maandag laten weten.


Lampedusa ligt ongeveer 100 kilometer ten noorden van Afrika. Vele asielzoekers uit dat werelddeel komen er, vaak op wrakke schepen, aan in de hoop op een betere toekomst in Europa. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Angelino Alfano, maakte eind vorige week bekend dat in de eerste helft van dit jaar 3648 bootvluchtelingen in Lampedusa arriveerden. Dat waren er ruim drie keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar.


Volgens het Vaticaan is Franciscus diep geraakt door de recente schipbreuk van een boot met asielzoekers uit Afrika, ‘de laatste in een reeks van soortgelijke tragedies’. Hij zal vanaf een boot een bloemenkrans in zee werpen ter herinnering aan alle asielzoekers die hun poging om Lampedusa te bereiken met de dood hebben moeten bekopen. Ook zal Franciscus in een asielzoekerskamp voorgaan in een mis.




See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54342802606