woensdag 10 oktober 2012

Huizenjacht in Piemonte Italië

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed



Ook vorig weekend waren we weer op stap ter voorbereiding van een huizenjachtdag in Piemonte. Zo’n “pre-huizenjachtverkenning” bestaat onder andere uit het bezichtigen van huizen die on line erg interessant lijken. Maar helaas is de werkelijkheid vaak anders.


Zo vertelt een advertentie bijvoorbeeld niet dat de rustig gelegen alleenstaande woning op enkele kilometers van een gezellig stadje eigenlijk deel uitmaakt van een klein dorpje, en dat terwijl onze klanten liefst een huis alleen op de heuvel willen.


Of de dominante positie betekent enkel dat het huis wel op een heuvel ligt, maar niet dat het een uitzicht heeft, gezien het omgeven wordt door bossen. Een heel mooie plek voor wie zijn eigen verborgen paradijsje zoekt, maar niet geschikt voor wie een weids uitzicht wenst.


Ook de definitie van “bewoonbaar” is niet altijd even duidelijk. Een huis dat al jaren leeg staat, met de deur zelfs open. Dat wel een badkamer bezit, maar de laatste keer dat iemand die gebruikte was duidelijk in de vorige eeuw, geen keuken, geen verwarming, kapotte ramen, … Hmmm, niet onmiddellijk iets waar ik onmiddellijk in zou willen trekken.


Er wordt dus nogal wat geschrapt tijdens zo’n dag. Maar het zorgt er wel voor dat onze huizenzoekers niet voor vervelende verrassingen komen te staan omdat een advertentie hen aan het dromen zette + ze verliezen geen tijd met het bezoeken van woningen die duidelijk niet aan hun eisenpakket voldoen.




See on blog.huizenjacht-italie.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33283807553