woensdag 24 oktober 2012

Sportprimeur - Italiaanse bond: nauwe samenwerking tegen doping - Wielrennen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De voorzitter van de Italiaanse wielerbond, Renato Di Rocco, pleit voor een internationale samenwerking om de dopingcultuur in de sport in de kiem te smoren. De Italiaan reageert hiermee op de verbanning van Lance Armstrong uit de wielerwereld, die maandag door de UCI definitief werd gemaakt.


“De affaire-Armstrong is de bevestiging van een handelwijze in het verleden die ons heeft doen besluiten het kwaad bij de wortel aan te pakken. We moeten eens en voor altijd af van de mentaliteit en de methodes die tot de ontwikkeling van een dopingcultuur hebben geleid”, zo pleit Di Rocco, die maandag de “zwartste dag uit de geschiedenis van de wielersport” noemt.


Internationale samenwerking




De bondsvoorzitter van de wielersport in Italië weet ook hoe het probleem getackeld kan worden: een strakke internationale samenwerking. “Gecoördineerd met de openbaar ministeries, de onderzoekers, de sportrechters en de antidopingbureaus.”


Dopingdokter




Het Italiaans olympisch comité verweerde zich al eens tegen de praktijken van dopingdokter Michele Ferrari. Geen van de Italiaanse topsporters mocht bij de arts op consult. In Italië loopt nog altijd een onderzoek naar de arts van onder meer Armstrong.




See on sportprimeur.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34218737965